Ginger Cookies

120gsukker
140gfarin
140gsmør
1stk.æg
240ghvedemel
1,0tskbagepulver
0,5tsknatron
1,0stksalt
0,5tskvaniljesukker
100gfinthakket krystalliseret ingefær
100ghakkede ristede mandler
4spskstødt ingefær
SÅDAN GØR DU
Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse.
Det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt æg og pisk igen.
Bland mel, bagepulver, natron, stødt ingefær, vaniljesukker og salt
sammen i en anden skål.
Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
Vend nødder og finthakket krystalliseret ingefær i dejen
og bland det godt i.
Kom dejen på køl min. 1 time – gerne til dagen efter.
Del dejen i 60 g stykker (den store isske) og rul dem til kugler.
Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir
– det skal være god afstand mellem dem.
På en almindelige bageplade kan der være 8 stk.
Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme)
i 15 minutter
(15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde)
Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
Afkøl 15 minutter.
Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
Opbevar i lufttæt boks