Grydebrød

0,5 liter lunkent vand
1 ært gær (12 timer) / 25 g gær (3 timer)
lidt salt
lidt kulør
lidt balsamicoeddike
Ca. 1 dl græskarkerner
Ca. 0,5 dl hørfrø
Ca. 0,5 dl sesamfrø
1 liter mel

Grydebrød

  1. Hævning i skål med låg eller film: 12 timer / 3 timer (efter gærmængde)  eller til dejen er dobbelt størrelse.
  2. Hæld dejen ud på et meldækket bord og fold dejen på midten 3 gange. Bank den ikke sammen.
  3. Efterhævning i meldækket skål med lidt olie i bunden:  2 timer / 1 time (efter gærmængde)
  4. 45 minutter før bagning varm ovn og støbejernsgryde op til 250°C
  5. Hæld dejen i den ikke smurte, varme gryde. Det skal gerne syde lidt, når du hælder den i.
  6. Bag i 30 minutter med låg.
  7. Skru ned til 200°C og tag låget af
  8. Bag i 25 minutter mere
  9. Tag brødet ud, hæld det ud af gryden og lad det hvile 20 minutter, før I spiser det.