120 | g | sukker |
140 | g | farin |
140 | g | smør |
1 | stk. | æg |
240 | g | hvedemel |
1,0 | tsk | bagepulver |
0,5 | tsk | natron |
1,0 | stk | salt |
0,5 | tsk | vaniljesukker |
100 | g | finthakket krystalliseret ingefær |
100 | g | hakkede ristede mandler |
4 | spsk | stødt ingefær |
SÅDAN GØR DU |
Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter. |
Tilsæt æg og pisk igen. |
Bland mel, bagepulver, natron, stødt ingefær, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål. |
Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav hastighed. Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles. |
Vend nødder og finthakket krystalliseret ingefær i dejen og bland det godt i. |
Kom dejen på køl min. 1 time – gerne til dagen efter. |
Del dejen i 60 g stykker (den store isske) og rul dem til kugler. |
Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – det skal være god afstand mellem dem. |
På en almindelige bageplade kan der være 8 stk. |
Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 15 minutter |
(15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde) |
Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist. |
Afkøl 15 minutter. |
Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen. |
Opbevar i lufttæt boks |