Først, bliv ikke skræmt af alle saucerne. Det handler i bund og grund om at lave en usødet æbleskive med noget lækkert fyld i og med lækre saucer til. Hvis du mangler en sauce, erstat den med en anden eller udelad den. Det skal nok blive godt alligevel. Smag dig frem og vælg ingredienser, du godt kan lide.
- 320 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 4,50 dl kærnemælk
- 30 g smør, smeltet
- Lidt fiskesauce
- Lidt sojasauce
- Lidt maggisauce
- 3 æg
- Olie til stegning
- 1 rådyrfilet, kraftigt krydret med krydderier, du elsker
- Mayonnaise
- Dijonsennep
- Teriyakisauce
- Hoisinsauce
- Ristede løg
- Hæld mel, natron og bagepulver i en skål
- Tilsæt kærnemælk, smeltet smør (smelt det på æbleskivepanden), sojasauce, maggisauce og fiskesauce.
- Pisk grundigt.
- Æggene: Del blommerne fra hviderne. Hæld blommerne i dejblandingen. Pisk hviderne helt stive.
- Pisk 2 spsk af de stive hvider ned i dejblændingen
- Vend forsigtigt de stive hvider ned i dejen, så du beholder luftigheden i hviderne.
- Skær kødet i terninger på 2 × 2 × 2 cm. Vend terningerne i lækkert krydderi. Steg kødet let på en varm pande med smør. Steg det kun lige nok til at det ikke er råt.
- Varm æbleskivepanden godt op med masser af olie. Olie er tricket til, at æbleskiverne bliver superlækre, så spar ikke på det.
- Fyld hullerne 3/4 op. Bag lidt. Vend skiverne en kvart omgang med et trægrillspyd eller lignende.
- Læg en kødterning ind i miden af hver æbleskive.
- Fyldt lidt ekstra dej ovenpå kødet.
- Vend nu stille og roligt æbleskiven en kvart omgang ad gangen til den er flot, brun og rund.
- Hold æbleskiverne varme i et ildfast fad i en 80 grader varm ovn
- Sauce 1: Bland mayonnaise, teriyakisauce og dijobsennep. Fyld det i en pose, så du kan dekorere med det.
- Dekorer skiverne med et zigzagmønster af sauce 1 på den ene led og hoisinsauce på den anden led.
- Drys med ristede løg
- Velbekomme.